Pink
 
pink
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
New in
Häromdagen köpte jag ett par nya sneakers från H&M. Kul grej att komma till Milano och välja att handla på H&M. Men om jag ska vara ärlig så tycker jag att Milano är en ganska svår stad. Allt är väldigt utspritt och jag har inte riktigt hittat något riktigt guldkorn än eftersom jag inte vet var jag bör gå för att shoppa lite mer lokalt (eller inte från en kedja helt enkelt).
 
 
Här är de (och golvet i Gallerio Vittorio Emanuele). De är i guldmetallic vilket inte syns jättebra på bilden eftersom den är redigerad för att passa mitt instaflöde. 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Två resor jag förmodligen kommer göra i februari
En bra grej med utbyte är ju att man ofta reser omkring lite mer. Jag vill helst se de små guldkornen i Italien men har insett att de flesta som är här föredrar att åka runt i Europa, så vi får se hur det blir med det. Som det ser ut just nu kommer jag göra två resor i februari/tidig mars om min budget tillåter det haha, det är väldigt tomt i plånboken just nu.
 
 
Jag är nästan helt säker på denna resa som är till Verona nästa helg. Ni vet Romeo och Julia? Kanske måste kika på filmen innan jag åker dock haha. Vet inte hur speciell denna stad är egentligen men den ligger ganska nära Milano så varför inte, kommer förmodligen inte åka dit senare i livet så bäst att passa på.
 

Den andra resan är till Krakow i Polen. Om jag bestämmer mig för att åka kommer det vara i slutet av månaden tillsammans med folk jag inte alls känner just nu. Huvudsyftet med resan är att besöka koncentrationsläger, men också se lite av staden. Är mest osäker på denna för att det inte alls är så billigt att resa inom Europa som jag först trodde och nu i början har det varit sjukt mycket utgifter med boende, avgift till mäklaren, depositioner osv. Och jag har inte ens fått mitt första CSN ännu. Har dock alltid velat besöka koncentrationsläger och tror det skulle vara jätteroligt att resa med lite okända människor.
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Att vara blond i Italien
Det har inte ens gått en vecka av mitt utbyte och jag är redan sugen på att färga håret mörkt. Jag gjorde det en gång för två år sedan och trivdes inte alls. Varför funderar jag då på att göra det? För att trots att Milano är en storstad dit det kommer sjukt mycket turister (och därmed blondiner) så är alla män/killar här borta så irriterande. Kanske att det händer mest en bit utanför stadskärnan där inte så mycket turister hänger men så fort ett blont hårsvall dyker upp så visslas det, ropas "ciao bella" eller görs kattljud. Jag har ändå tänkt att jag kan leva med detta, det är ju inte ens riktat till mig egentligen. Men idag krossades min gräns. Jag satt på en lång bänk och en bit bort satt två killar, jag märker att de ställer sig upp och går lite närmare mig och sätter sig och upprepar sedan detta en gång. De sitter alltså precis bredvid mig på en jättelång bänk (så osvenskt beteende). Sen börjar en av dem peka ganska odiskret åt mitt håll och även om jag inte förstår så vet jag att de pratar om mig. Eftersom detta är ett väldigt obehagligt beteende, jag menar om de bara hade börjat prata med mig så hade det varit mycket trevligare, så reser jag mig och går. Och då börjar de ropa "Hey baby where are you going?" och sådana saker. Kanske låter som en minisak men där och då kände jag att det blonda håret ska ryka.
 
 
Här är jag i mitt mörka hår (nummer två från vänster), oklart dock om italienarna till och med tycker att det där räknas som ljust hår.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
En dag på marknaden
Idag mötte jag upp en amerikansk tjej från skolan för att gå på marknad vid Navigli-kanalen. Har sagt det förut men det är fantastiskt att bo så nära den, det är där de flesta pubarna är (där det är billigt och därmed studenter, men även många after works) och det är väldigt fint. Marknaden var sjukt stor och det fanns allt man kan tänka sig. Mycket skit, men mycket fint också. Såg bland annat en fantastisk jacka, ett par sjukt fina örhängen (som jag ångrar så att jag inte köpte) och jättefina karaffer för whiskey, vin och vatten. Hoppas på att jag om en månad har lärt mig tillräcklig italienska för att våga fråga vad det kostar och säga "jag tar den" haha. 
 
 
Här är kanalen, fast från "fel" håll, dvs det här var i slutet av marknaden (eller början)
 
 
 
Det här var ett av alla stånd. Marknaden var verkligen en salig blandning, men absolut supermysigt och någonting jag tänker besöka varje månad om jag är hemma.
 
 
 
Kommentarer (1)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg