Bergamo
För två veckor sedan tog jag tåget till Bergamo. Var så himla pirrig när jag gick in på hotellet och ringde Mille för att fråga vilket rum VI hade. Vi hade en så himla mysig helg tillsammans, även om jag nu i efterhand kanske önskar att vi hade väntat lite längre med hans besök - det är ju fortfarande ganska lång tid tills jag kommer hem haha. 
 
Hur som helst så var det nice att komma ivåg från Milano (tänk vilken lyx att ens skriva såhär??), supernice att träffa Mille och kul att se en annan stad.
 
 
Fredagen fick bli vår aktivitetsdag då det skulle regna minst den dagen. Har sjukt otur med vädret så fort jag reser iväg, hoppas på att nästa veckas resor bjussar på okej väder iallafall. Vi tog iallafall denna funicolare upp till den övre byn,
 

Såhär fint var det. Jag tyckte det var väldigt roligt att kolla på utsikten och Mille tyckte det var kul att kolla på när chauffören körde.
 
 
Väl där uppe hade jag spanat in en restaurang som tydligen hade skyddat recept på sin Margarita så vi ville verkligen testa den. Men när vi kom fram så var det en "finrestaurang" och vi förstod inte heller hur man kom in (känns verkligen så typiskt oss). Vi struntade i det och letade vidare. Tänkte ta denna restaurang men på den vita lappen på dörren stod det att de tyvärr inte serverar pizza idag. Så då fick vi gå till ett tredje ställe.
 
 
Vi strosade omkring lite och kom av en slump fram till en borg med en jättefin trädgård och så nice utsikt. Mille ville bara sätta sig på alla bänkar eftersom han hatar att gå omkring, medan jag älskar det. Dålig kombo.
 
 
Resten av helgen så tog vi det lite lugnare. Hängde en del på hotellet, gick omkring i den nedre staden och catchade upp lite.
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Italiens klimat <3
Jag har alltid sagt att mitt drömklimat (säger man ens klimat om detta?) skulle vara att fortfarande ha alla fyra årstider, men att vinterhalvåret var mycket kortare och våren kom tidigare. Och nu plötsligt lever jag i ett sånt klimat? I januari och början på februari har det varit så som mars/april är i Sverige ofta. Några fina dagar där alla drar på sig vårkappan, några riktigt kalla dagar (här pratar vi nollgradigt jämfört med Sveriges minusgrader men ändå) och några dagar med regn och elände. Men nu har det blivit vår på riktigt här och det är så härligt. Vinterjackan skickade jag hem med Mille och den normala temperaturen just nu är 15 grader, senare i veckan ska det till och med bli 20 grader. Fy så härligt alltså. Vet inte om det är en extra fin vår eller om det brukar vara såhär, men jag njuter verkligen så mycket. Önskar av hela mitt hjärta att detta var klimatet i Sverige också. 
 
 
En dag i februari när det var strålande sol, tillräckligt varmt för en tunn kappa och jag brände kinderna. 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg