En dag i Verona
I söndags var jag på dagsutflykt till Verona. Det ligger ungefär två timmar från Milano med buss. Det spöregnade och var kallt, men jag är fortfarande chockad över hur otroligt fint det var där. Jag älskar verkligen Italien med alla gamla hus och fina färger. Många jag pratat med tycker att till exempel Milano är smutsigt och gammalt, men jag tycker att det är så sjukt vackert och charmigt. Tycker Milano är så mycket finare än New York (även om det är sjukt coolt också). Den absolut finaste staden jag någonsin besökt är dock Rom, så himla häftigt med en modern stad men vart man än vänder sig om finns massor av gamla kyrkor, ruiner och andra saker som påminner en om att staden har en historia. Italienarna verkar förövrigt sjukt måna om att berätta sin historia och de har väldigt bra koll på den. Jag skulle inte kunna nämna en historisk sak med Gävle och jag blir verkligen inte chockad över hur vackert det är där haha (Gävle har hamnat på en lista med de 10 fulaste städerna i Sverige (vilket jag faktiskt inte håller med om dock)).
 
Men tillbaka till ämnet. Verona var fantastiskt. Vi fick en guidad tur runt i staden och såklart såg vi Julias balkong, väggen med alla kärlekshälsningar och Romeos hus. Men måste säga att jag blev lite besviken, vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig egentligen men så coolt var det ju verkligen inte. 
 
 
Här promenerade vi från bussparkeringen till centrum. Som ni ser så regnade det redan då (och fortsatte hela dagen) men redan här var jag ändå så kär i Verona.
 
 
Det första vi gjorde när vi kom fram var att äta lunch. Jag åt denna magiska pizza. Alltså den var verkligen magisk, blir ofta besviken på pizzorna i Italien för jag har så höga förväntningar. Den var rätt enkel med tomatsås, körsbärstomater, buffelmozzarella och basilika men jag föredrar enkla pizzor. 
 
 
Efter lunch var det dags för den guidade turen, sjukt värt faktiskt. Annars är det så svårt att veta mer om staden än att den är fin, nu fick vi höra historier om hur det var förr i tiden, hur det är nu och även lite inside-information. Men den mest intressanta informationen var ändå att våningen högst upp i det gula huset med gröna fönsterluckor på bilden ovan ägs av Leonardo Dicaprio. På kvällen såg vi att lyset var tänt i lägenheten också, hade varit så coolt att springa in i honom i lilla Verona.
 
 
Vi fick även lära oss att ränderna som är på många byggnader är en sorts byggteknik som är tåligare mot jordbävningar. 
 
 
Vi kom sen fram till Julias hus och den här fina väggen. 
 
 
Här är balkongen. Nedanför balkongen står en staty av Julia. Om man tar på hennes vänstra bröst ska det ge tur i kärlek.
 
 
Avslutade dagen med denna maffiga byggnad och att halvsova på bussen hem. Så mysig dag!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress