En första kulturchock
Idag spenderade jag dagen med att besöka katedralen, gallerian och lite småbutiker längs vägen. Jag lyckades också fixa italienskt simkort och har alltså inget svenskt nummer i 4 månader framåt. 
 
 
Katedralen var såklart magisk. Något lite mindre magiskt var att jag efter att ha tagit denna bild kikade ner mot marken och såg att jag stod i ett hav av duvor (utan att överdriva). Jag gillar verkligen inte fåglar och ännu mindre duvor sedan dessa byggt bo fem gånger på våran balkong. Lyckades iallafall ta mig ur detta utan att kliva ihjäl en duva, bli skrämd eller börja gråta. Och det var inte så farligt, kanske att min fobi försvinner om ett tag. 
 
Idag upplevde jag också den första irritationen över att saker inte är som hemma. Jag var och handlade mat (lyckades också köpa sockerdricka istället för vatten men det är en annan historia) och märker att kassakön går sjukt segt. Inser då att kassörskan måste vänta tills varje kund plockat ihop sina varor innan hon kan ta nästa för att banden är så korta, och att den kund som för tillfället står där känner kassörskan. De stod och pratade i flera minuter medan vi andra snällt fick vänta. Effektivitet är ingenting italienarna vurmar för alltså, men det kan nog vara nyttigt för mig att vara med om lite sånt här eftersom jag nog är den mest stressade människan någonsin annars. 
Miss Baby Peaches

Oj, det ser väldigt mäktigt ut!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress